Houd cyberaanvallen live in de gaten

Afbeeldingsresultaat voor cyber attack


Zonder dat we het doorhebben vindt er een cyberoorlog plaats, criminelen, overheden en bedrijven bevechten elkaar met online wapens. Sommige sites brengen deze strijd in kaart.


Per seconde worden er heel wat cyberaanvallen gedaan. Hackers die bepaalde data stelen, maar ook DDos-aanvallen, deze hebben als doel dingen plat te leggen of een enorme vertraging te geven bij infrastructuren. Je kan zien wie wie aanvalt en met wat. Voor dit te zien kan je Threatmap van Fortinet gebruiken. Je kan ook zeer goed zien dat cyberaanvallen geen grenzen hebben, iedereen wordt door iedereen aangevallen.

Je moet jezelf zeker geen schrik aanjagen door wat je allemaal ziet op deze website. Het is wel een fractie van wat er echt aan het gebeuren is, zo een soort websites doen het wel altijd goed in films. Het voordeel aan deze kaart is wel, als er een grootschalig probleem is ten gevolge van cyberaanvallen, kan je dit wel zeer mooi zien. Je kan dan zeer duidelijk zien wat er allemaal gebeurt op dat moment en wanneer het probleem dan opgelost is. Voor Threatmap was Norse Attack Map de beste website ome deze cyberaanvallen te zien. Het probleem bij deze website is nu dat er heel wat data ontbreekt, anders zou het wel nog altijd de beste website geweest zijn.

Ook Fortinet laat live cyberattacks zien

Kaspersky

De cyber-attack kaart van Kaspersky is 1 van de mooiste kaarten rond cyber-aanvallen. Je krijgt de aarde te zien, met daarop live de aanvallen en virusbesmettingen. Je kan op een land klikken en hierna wordt je gecentreerd en je ziet de locatie van het slachtoffer. Wanneer je op More Details klikt kan je veel preciezer de infecties zien die het meeste worden verspreid, deze gegevens zijn wel niet live, de gegevens worden elke nacht om 24 uur bijgewerkt.

Deze flitsende kaart van Kaspersky laat cyberattacks en virussen zien

Nut?

We kunnen ons natuurlijk de vraag stellen of dit iets van nut heeft of niet. Het is wel een goede reminder voor jezelf en anderen dat je zeer alert moet blijven en ook altijd beveiligd moet zijn.  Als leerkracht is het ook wel een zeer mooi concept, je kan met zeer veel gemak de les van start gaan op deze manier, als het natuurlijk wel gaat over beveiliging en virussen.

originele artikel

Reacties

Populaire posts